Brambory se sardelovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se sardelovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19223 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené ve slupce |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Sardelové řezy |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 237,3mg |
Draslík | 894,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 225,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se sardelovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Téměř doměkka uvařené brambory oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a žloutky vyjmeme. Utřeme je se sardelovými řezy a s kouskem másla. Přidáme umíchané vnitřky z brambor, osmažené kostičky žemlí, sůl, pepř a smetanu. |
3 | Nádivkou naplníme vydlabané brambory, urovnáme je na máslem vymazaný pekáček a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem.