Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19224 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Jáhly - loupané proso |
150 g | Mák mletý |
3 polévková lžíce | Med včelí |
25 ks | Meruňky |
600 ml | Mléko sójové |
150 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 107,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 810,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jáhly - loupané proso, Med včelí, Meruňky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mléko sójové, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové ovocné knedlíky kominíčci postup přípravy receptu:
1 | Jáhly spaříme horkou vodou, dáme do hrnce, zalijeme sojovým mlékem a vaříme doměkka. Po vychladnutí jáhly i s mlékem vlijeme do větší mísy. |
2 | Přidáme uvařené, vychladlé brambory, špetku soli, vejce a zasypeme kukuřičnou moukou. Vypracujeme rukama hladké těsto. |
3 | Vyválíme podlouhlou šišku, kterou nožem nakrájíme na stejné kousky. |
4 | Do každého kousku zabalíme jednu vypeckovanou meruňku a rukama uválíme dokulata. Naplněné knedlíky ještě obalíme v kukuřičné mouce. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. |
5 | Hotové knedlíky ihned obalujeme v rozemletém máku. Na talíři můžeme dosladit medem. |