Bramborové knedlíky plněné škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné škvarky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19228 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
250 g | Vepřové škvarky |
Bramborové knedlíky plněné škvarky | |
750 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 156,3mg |
Draslík | 880,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové škvarky, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné škvarky postup přípravy receptu:
1 | Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, trochu vlažného tuku a vejce, pŕomícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce a do každého dáme 1 lžíci náplně. Těsto uzavřeme a zakulatíme do tvaru knedlíků. |
3 | Příprava náplně: Oloupanou cibuli jemně nasekáme a osmažíme na tuku. Přidáme škvarky, trochu strouhanky a zamícháme. |
4 | Knedlíky vaříme 10-12 minut. Podáváme je posypané cibulkou osmaženou na sádle. |
5 | Vhodnou přílohou je kysané zelí. |