Jednoduchý recept

Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19229
Kategorie: Brambory

Ingredience

omáčka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
500 g Brambory vařené ve slupce
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 497kJ
9% Sacharidy 34 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 502 mg
19% Bílkoviny 10 g

Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.

2

Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.

3

Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.

4

Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept