Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19229 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou | |
500 g | Brambory vařené ve slupce |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 569,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto. |
2 | Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku. |
3 | Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou. |
4 | Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou. |