Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19231

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Martell cognac
500 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
17% Sacharidy 60 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 71 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bretaňský far postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky omyjeme a necháme namočené ve vodě asi 1 hodinu.

2

V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Vyhloubíme důlek, přidáme vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko. Vzniklé řídké těsto ochutíme koňakem a necháme 1 hodinu odpočinout.

3

Kameninovou nádobu (nebo plech) vymažeme máslem, na dno urovnáme okapané vypeckované švestky a zalijeme připraveným těstem. Povrch poklademe vločkami másla.

4

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept