Jednoduchý recept

Jahodové knedlíky z tofu těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19233

Ingredience

20 ks Jahody zahradní
1 polévková lžíce Med včelí
100 ml Mléko sójové
180 g Mouka špaldová
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
80 g Ovesné vločky
200 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 093kJ
32% Sacharidy 117 g
25% Tuky 19 g
10% Sodík 200 mg
49% Bílkoviny 27 g

Jahodové knedlíky z tofu těsta postup přípravy receptu:

1

Tofu nalámeme na menší kousky a spolu se lžící oleje rozmixujeme. Vyklopíme do větší mísy. Přidáme špaldovou mouku, sojové mléko, vejce a špetku soli. Rukama těsto důkladně propracujeme. Na vále z něj vytvoříme delší váleček, který nožem nakrájíme na stejně široké díly.

2

Omyjeme jahody a do každého dílku těsta zabalíme jednu větší jahodu. V ruce uválíme do kulatého tvaru a každý knedlík ještě obalíme ve špaldové mouce. Těsto by mělo vystačit asi na 20 knedlíků. Vložíme je do hrnce s vařící vodou a vaříme 12 minut.

3

Než se knedlíky uvaří, připravíme posyp.

4

Na pánev nalijeme lžičku oleje a rozpálíme. Na něm zpěníme lžíci medu. Přisypeme ovesné vločky a krátce je upražíme.

5

Hotové knedlíky servírujeme na talíři, kde je posypeme upraženými vločkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept