Ječné omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ječné omelety
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19234 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
4 polévková lžíce | Džem borůvkový |
12 ks | Jahody zahradní |
400 ml | Mléko sójové |
100 g | Mouka ječná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Smetana sójová |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 140,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 139,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 750,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Olej rostlinný, Smetana sójová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem borůvkový, Mléko sójové, Mouka ječná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ječné omelety postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme sójové mléko a v něm rozmícháme hladkou ječnou mouku. Přidáme žloutek, špetku soli a vše dobře rozkvedláme. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme do hotového těsta. |
2 | Těsto necháme chvilku odstát. Na pánvi necháme rozpálit malé množství rostlinného oleje. V tenké vrstvě lijeme naběračkou těsto na pánev. Jakmile ztuhne, omeletu opatrně obrátíme a opékáme po obou stranách. |
3 | Hotovou omeletu potřeme marmeládou bez cukru, přehneme a polijeme sojovou smetanou. Můžeme omelety ještě dozdobit čerstvým ovocem, nejlépe jahodami. |