Rýžové palačinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové palačinky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19236 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
6 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
500 ml | Mléko rýžové |
300 g | Mouka rýžová |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mléko rýžové, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové palačinky postup přípravy receptu:
1 | Do rýžového mléka nasypeme rýžovou mouku, dobře rozmícháme a necháme odstát, nejlépe do druhého dne. |
2 | Před použitím do těstíčka přidáme špetku soli a rozkvedláme vejce. |
3 | Na rozpálenou pánev lijeme naběračkou tolik těsta, aby vznikly silnější palačinky. Rýžové těsto se potom při obracení méně trhá. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatova. |
4 | Na talíři pomažeme palačinky marmeládou bez cukru a zavineme. Výborně chutná jahodová marmeláda. |