Polévka z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z červeného vína
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19240 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Veka |
750 ml | Víno červené |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 848kJ
6% Sacharidy 23 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 49 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 159,4mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme nasucho opečené plátky veky, zalijeme vodou, červeným vínem, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. |
2 | Polévku prolisujeme a ihned podáváme. |