Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19242
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
250 g Smrže čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 14 g
7% Sodík 140 mg
8% Bílkoviny 4 g

Chlebíčky se smrži postup přípravy receptu:

1

Smrže očistíme, omyjeme a necháme okapat. Potom houby nakrájíme na kousky a podusíme na másle spolu se solí a pepřem asi 20 minut. Okořeníme špetkou muškátu a nakonec podlijeme smetanou.

2

Středy plátků chleba vyhloubíme a do důlků vložíme podušené smrže. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Chlebíčky zapékáme asi 10 minut v horké troubě a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept