Chlebíčky se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky se smrži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19242 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Smrže čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,6mg |
Draslík | 9,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky se smrži postup přípravy receptu:
1 | Smrže očistíme, omyjeme a necháme okapat. Potom houby nakrájíme na kousky a podusíme na másle spolu se solí a pepřem asi 20 minut. Okořeníme špetkou muškátu a nakonec podlijeme smetanou. |
2 | Středy plátků chleba vyhloubíme a do důlků vložíme podušené smrže. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Chlebíčky zapékáme asi 10 minut v horké troubě a ihned podáváme. |