Studená okurková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená okurková polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19252 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 hrst | Kopr čerstvý |
200 ml | Mléko acidofilní |
120 g | Okurka salátová |
10 g | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
25 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 132,5mg |
Vláknina | 852,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená okurková polévka postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhanou okurku pokapeme olejem a osolíme. Promícháme s nasekaným koprem, zalijeme kysaným mlékem rozšlehaným s vodou a vše promícháme. |
2 | Polévku podáváme vychlazenou. |
Poznámka
Místo kysaného mléka můžeme podávat i s jogurtem nebo biokysem.