Špenátová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19254 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
10 ml | Olej olivový |
150 g | Špenát se smetanou mražený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 204,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Špenát se smetanou mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazený špenát pokrájíme na kostky a přidáme ke zpěněné cibuli na oleji, zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. |
2 | Polévku podle chuti osolíme, okořeníme a nakonec přilijeme mléko. |