Špenátová polévka z protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka z protlaku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19256 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
51% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Špenátový protlak mražený, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka z protlaku postup přípravy receptu:
1 | Špenátový protlak vložíme do malého množství vývaru a podusíme. |
2 | Zahustíme nasucho opraženou moukou, kterou zředíme zbylým bujonem a necháme přejít varem. |
3 | Nakonec polévku dochutíme solí. |