Teplá okurková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá okurková polévka
Jednoduchý recept
Teplá okurková polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19257 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
7% Sacharidy 25 g
17% Tuky 13 g
31% Sodík 628 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 571,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 570,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá okurková polévka postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájenou okurku vaříme doměkka ve vývaru. |
2 | Polévku zahustíme ve smetaně rozkvedlanou moukou a osolíme. |