Vločková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19260 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej rostlinný |
30 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
50 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločková polévka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme vločky, přidáme papriku, nakrájenou zeleninu a zalijeme 0,5l vody. |
2 | Přidáme masox a vaříme, až zelenina změkne. |
3 | Hotovou polévku okořeníme drobně nakrájenou petrželkou. |