Jednoduchý recept

Andělští rytíři

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19261

Ingredience

200 g Anglická slanina
4 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
24 ks Ústřice

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 000kJ
9% Sacharidy 31 g
48% Tuky 36 g
62% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 63 g

Andělští rytíři postup přípravy receptu:

1

Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.

2

Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.

3

Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.

4

Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept