Jednoduchý recept

Vývar z králíka s játrovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 19262
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
30 g Cibule
60 g Játra králičí
50 g Králičí maso
20 g Květák
20 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 hrst Pepř černý celý
20 g Petržel kořen
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Polévkové koření
20 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 31 g
12% Sodík 230 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vývar z králíka s játrovými noky postup přípravy receptu:

1

Králičí maso spaříme vařicí vodou, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit doměkka. Ke konci varu přidáme vcelku kořenovou zeleninu a cibuli.

2

Králičí játra rozetřeme, přidáme žloutek, sůl, strouhanku a okořeníme muškátovým oříškem. Z těsta uděláme noky a zvlášť uvaříme v osolené vodě.

3

Polévku přecedíme, vložíme růžičky květáku, uvaříme doměkka a okořeníme polévkovým kořením.

4

Vložíme uvařené noky, na kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou zeleninu a dokořeníme rozsekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept