Jednoduchý recept

Ústřice Rockefeller

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19266
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Martell cognac
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 g Špenát listový čerstvý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
16 ks Ústřice

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
11% Sacharidy 39 g
32% Tuky 24 g
47% Sodík 943 mg
96% Bílkoviny 54 g

Ústřice Rockefeller postup přípravy receptu:

1

Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.

2

Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.

3

Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept