Ústřice Rockefeller - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice Rockefeller
Ústřice Rockefeller
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19266 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Martell cognac |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
250 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
16 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 234,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice Rockefeller postup přípravy receptu:
1 | Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem. |
2 | Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku. |
3 | Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut. |
4 | Podáváme horké. |