Brambory dušené ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené ve vývaru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19278 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou. |
2 | Kastrol silně vymažeme sádlem, vložíme plátky brambor a podlijeme hovězím vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka, brambory mají vsáknout všechen vývar. |
Poznámka
Podáváme k vařeným masům nebo k uzeninám.