Jednoduchý recept

Mexický bramborový salát

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19280
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
4 ks Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
6% Sacharidy 22 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 81 mg
8% Bílkoviny 4 g

Mexický bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku

2

a lžičkou vydlabeme dužinu.

3

Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.

4

Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

5

Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.

6

Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept