Recept

Bramborový salát s roketou a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19286

Ingredience

230 g Brambory
2 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Fenykl čerstvý
2 ks Jablka
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Roketa
130 g Sýr Feta
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 215 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bramborový salát s roketou a jablky postup přípravy receptu:

1

Zálivku smícháme ze dvou lžic olivového oleje, jedné lžíce červeného vinného octa, lžičky medu a kávové lžičky nasekaného fenyklu.

2

Na salát si uvaříme brambory i se slupkou. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na plátky a necháme vychladnout.

3

Důkladně omyjeme listy rokety a necháme okapat.

4

Zelená jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronem.

5

V míse smícháme jablka, brambory, listy rokety, sůl a pepř. Přelijeme dresinkem a navrch přidáme kostičky kozího sýra. Ozdobíme jádry vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept