Recept

Dietní rýžová houbová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19287

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
3 ks Bobkový list
70 g Cibule
500 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
300 ml Mléko rýžové
30 g Mouka rýžová
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Petržel - nať
1 ks Polévkové kostky Vitana
10 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 906kJ
10% Sacharidy 34 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 343 mg
22% Bílkoviny 12 g

Dietní rýžová houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Na přípravu této polévky budeme potřebovat kořenovou zeleninu, cibuli, stroužek česneku a pórek. Tuto zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Postupně přidáváme kmín, bazalku a bobkový list. Jakmile se polévka začne vařit, vhodíme do hrnce kostku zeleninového bujónu. Máme-li čerstvé houby, dáme je do hrnce spolu se zeleninou. Jestliže použijeme houby sušené, musíme si je předem namočit a do hrnce je přidáme i s vodou, ve které se namáčely. Polévku vaříme 25 minut.

2

V troše vody si rozmícháme rýžovou mouku a pomalu, za stálého míchání, lijeme do polévky. Tím polévku zahustíme. Nakonec vmícháme rýžové mléko a krátce povaříme.

3

Hotovou polévku zjemníme lžící oleje a na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept