Recept

Pečené bramborové řezy s cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19288
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 369kJ
15% Sacharidy 55 g
72% Tuky 54 g
49% Sodík 971 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečené bramborové řezy s cibulí postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, mléko, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.

2

Těsto rozprostřeme ve vrstvě vysoké asi 1 cm na plech vymazaný máslem. Poklademe plátky cibule osmažené na polovině tuku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

3

Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě a potom povrch pokapeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.

Poznámka

Bramborové řezy podáváme se zeleninou nebo s různými omáčkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept