Ženevská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ženevská bramborová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19289 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,3 ks | Dýně |
300 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
80 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Dýně, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ženevská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vsypeme očištěné, na poloviny nakrájené fazolky, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájenou dužinu z dýně a sůl. Nakonec přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka. |
2 | K zelenině vmícháme uvařené těstoviny, na oleji osmažený, nasekaný česnek, nasekanou bazalku a nastrouhaný sýr. |