Recept

Jemná špenátová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 19293

Ingredience

4 polévková lžíce Burisony
2 polévková lžíce Mouka rýžová
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 ks Polévkové kostky Vitana
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
20 g Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 447kJ
5% Sacharidy 19 g
2% Tuky 2 g
15% Sodík 304 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jemná špenátová polévka postup přípravy receptu:

1

Čerstvé špenátové listy nejdříve probereme a zbavíme povadlých listů. Kořenovou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Po dosažení varu přidáme propasírovaný česnek, kostku zeleninového bujónu a sůl. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V trošce vody si rozkvedláme rýžovou mouku a pomalu vléváme do polévky. Ještě krátce povaříme a hrnec odstavíme. Polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na krémovou konzistenci. Nakonec zjemníme panenským olejem.

2

Na talíři polévku zdobíme rýžovými burisony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept