Jemná špenátová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná špenátová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19293 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Burisony |
20 g | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka rýžová |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 730,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka rýžová, Olej olivový extra panenský, Polévkové kostky Vitana, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná špenátová polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé špenátové listy nejdříve probereme a zbavíme povadlých listů. Kořenovou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Po dosažení varu přidáme propasírovaný česnek, kostku zeleninového bujónu a sůl. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V trošce vody si rozkvedláme rýžovou mouku a pomalu vléváme do polévky. Ještě krátce povaříme a hrnec odstavíme. Polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na krémovou konzistenci. Nakonec zjemníme panenským olejem. |
2 | Na talíři polévku zdobíme rýžovými burisony. |