Skopová kýta s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta s jogurtem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Cibule |
200 ml | Jogurt bílý |
10 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Protlak rajčatový |
800 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 143,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu uvaříme společně s cibulí a lžičkou soli. |
2 | Uvařené maso přendáme do pekáčku a potřeme marinádou z jogurtu, rozpuštěného tuku a rajčatového protlaku. |
3 | Upečeme asi hodinu do křupava. |
4 | Maso podáváme nakrájené na plátky. Vhodná příloha jsou vařené brambory a hrášek. |