Kuřecí polévka s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s kuskusem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19298 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Kuřecí křídla |
50 g | Kuskus |
5 ks | Nové koření celé |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
50 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Kuřecí křídla, Kuskus, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme studenou vodu. Kuřecí křídla opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Přidáme cibuli a česnek. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 45 minut. Po dosažení varu přidáme koření. Kuličky nového koření, bobkový list, drcený kmín a sůl. |
2 | Po uvaření obsah hrnce scedíme přes sítko. Kuřecí křídla obereme, maso lehce pokrájíme a vrátíme do čirého vývaru. Uvařenou cibuli a česnek také na drobno nakrájíme a vrátíme do polévky. Znovu přivedeme k varu, přisypeme kuskus a hrnec odstavíme. |
3 | Polévku omastíme panenským olejem a na talíři přizdobíme sekanou petrželkou. |