Hovězí maso se žlutou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso se žlutou řepou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
90 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
300 g | Řepa žlutá |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 240,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Řepa žlutá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso se žlutou řepou postup přípravy receptu:
1 | Cibulku osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, pokrájenou žlutou řepu, brambory a rajčatový protlak. |
2 | Vše osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.