Karlovarský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarský hovězí guláš
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 193 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 l | Hovězí vývar základní |
800 g | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 221,6mg |
Draslík | 405,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 962,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, zpěníme ji na tuku a přidáme mletou papriku. V tomto základu podusíme nakájené maso. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a maso podusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplým vývarem. |
3 | Měkké maso vyjmeme a přendáme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. |
4 | Před koncem varu přilijeme smetanu, převaříme a omáčku procedíme hustým cedníkem zpět na maso. |
5 | Příprava máslových noků: Mléko svaříme se solí a tukem, za stálého míchání přidáme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nebude lepit na okraje nádoby. |
6 | Do prochladlého těsta postupně vmícháme celá vejce a žloutky. Lžící tvarujeme noky a vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě. |
7 | Uvařené noky cedníkem vyjmeme, propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru. |
8 | Při podávání noky vložíme přímo do guláše. |