Jednoduchý recept

Karlovarský hovězí guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 193
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 l Hovězí vývar základní
800 g Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
100 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
4% Sacharidy 16 g
32% Tuky 24 g
57% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Karlovarský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, zpěníme ji na tuku a přidáme mletou papriku. V tomto základu podusíme nakájené maso. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a maso podusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplým vývarem.

3

Měkké maso vyjmeme a přendáme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme.

4

Před koncem varu přilijeme smetanu, převaříme a omáčku procedíme hustým cedníkem zpět na maso.

5

Příprava máslových noků: Mléko svaříme se solí a tukem, za stálého míchání přidáme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nebude lepit na okraje nádoby.

6

Do prochladlého těsta postupně vmícháme celá vejce a žloutky. Lžící tvarujeme noky a vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.

7

Uvařené noky cedníkem vyjmeme, propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.

8

Při podávání noky vložíme přímo do guláše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept