Jednoduchý recept

Kežmarská roštěná

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19301

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
200 g Klobása vepřová
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 812kJ
2% Sacharidy 9 g
69% Tuky 52 g
33% Sodík 658 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kežmarská roštěná postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji.

2

Ve výpeku mírně osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a podlijeme vodou. Vložíme zpět opečené roštěnky, přidáme omytá, nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Chvíli povaříme, přidáme smetanu a scedíme.

4

Při podávání položíme na každou roštěnku polovinu podélně rozkrojené, ohřáté klobásy a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Můžeme použít ostřejší, např. paprikovou klobásu. Podáváme s restovanými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept