Lesní kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesní kebab
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Brambory |
160 g | Cibule |
90 g | Mrkev kořen |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 614,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesní kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli rozčtvrtíme. Obojí dáme dusit pod poklici na rozpálený tuk. |
2 | K masu přidáme nahrubo pokrájené brambory a mrkev, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. |
3 | Lesní kebab podáváme s chlebem, posypaný čerstvým tymiánem. |