Lilkový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 69 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový kebab
Celkový čas: | 69 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 19 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19306 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Cibule |
300 g | Lilek |
30 ml | Olej stolní |
160 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Rajčata |
500 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,2mg |
Draslík | 763,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový kebab postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájené na kostky osmažíme společně s pokrájeným masem na rozpáleném oleji. Osmahlou směs vyjmeme a na tomtéž oleji osmažíme pokrájenou cibuli, papriky a rajčata. |
2 | K zelenině přidáme na pánev maso, vše osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Vaříme 30 minut. |
3 | Poté do směsi přidáme lilky a necháme povařit ještě 30 minut. |
Poznámka
Kebab podáváme s rýží.