Recept

Moravská vepřová panenka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19308
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Slivovice
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
20 ks Švestky sušené
500 g Vepřová panenka
200 ml Víno bílé
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

159% Kalorie 3,141 kcal
Kilojoule 13 141kJ
178% Sacharidy 642 g
93% Tuky 69 g
27% Sodík 535 mg
87% Bílkoviny 49 g

Moravská vepřová panenka postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.

2

Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.

3

Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept