Moravská vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská vepřová panenka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Slivovice |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
20 ks | Švestky sušené |
500 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno bílé |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 641g |
---|---|
Cholesterol | 144,1mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 142g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Švestky sušené, Vepřová panenka, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Slivovice, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu. |
3 | Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky.