Jednoduchý recept

Karamelový krém

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1931

Ingredience

340 g Cukr krupice
1 l Mléko polotučné
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vanilkový lusk
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 748kJ
18% Sacharidy 65 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 87 mg
25% Bílkoviny 14 g

Karamelový krém postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit.

4

V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut.

Poznámka

Krém podáváme se sušenkami. Pro děti od 5ti let.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept