Kebab v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab v listovém těstě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Cibule |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
80 g | Rajčata |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
6 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 201,2mg |
Draslík | 536,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 309,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Polovinu cibule drobně pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme pokrájené maso a za stálého míchání zprudka osmažíme. K masu vmícháme pokrájená rajčata, podlijeme sklenkou vody a necháme na mírném plameni dusit. K doměkka dušené směsi dáme zbytek drobně pokrájené cibule, tymián, petržel, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vystydnout. |
2 | Listové těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme čtverce cca 8 x 8 cm velké. Poklademe masovou směsí a překládáme do trojúhelníčků, cípy dobře přimáčkneme. |
3 | Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v dobře vyhřáté troubě upéct. |
Poznámka
Použijeme listové těsto o váze 500 gramů.