Zeleninová polévka z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka z hlávkového zelí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19313 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
80 g | Brambory |
30 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
30 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 418,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme na oleji na drobno nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené brambory, vše zalijeme vodou a vaříme doměkka. |
2 | Propasírujeme nebo rozmixujeme, osolíme, opepříme a ještě trochu přihřejeme. |
3 | Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou žemlí. |