Recept

Vepřová panenka se švestkami po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19314

Ingredience

50 g Mandle
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Povidla švestková
1 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
150 ml Víno červené
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 14 g
25% Sodík 495 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřová panenka se švestkami po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně.

2

Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut.

3

Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí.

4

Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept