Kebab s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab s jogurtem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19315 |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
220 g | Paprika červená |
3 g | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
190 g | Rajčata |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 861,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Olej stolní, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc. |
2 | Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme. |
3 | Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme slupky, dužiny pokrájíme a necháme podusit na rozehřátém tuku s cayenským pepřem a solí. |
4 | Plátky chleba rozčtvrtíme a osmahneme na tuku. Osmažený chléb potřeme máslem, posypeme grilovaným masem a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté ještě polijeme rozmíchaným jogurtem a posypeme nasekanou petrželkou. |