Lovecký kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký kebab
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
160 g | Cibule |
30 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Mrkev kořen |
30 ml | Protlak rajčatový |
500 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 281,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecký kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky, cibule načtvrtíme a obojí osmahneme na tuku. Přidáme protlak a dusíme pod poklicí 30 minut. |
2 | Osolíme, podlijeme a opět dusíme 30 minut. |
3 | Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, mrkev nakrájíme na kolečka a obojí zeleninu společně s hráškem přidáme k masu. Vaříme na mírném ohni doměkka. |
4 | Podáváme sypané sekaným tymiánem. |