Lilky plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné mletým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19332 |
Ingredience
80 g | Cibule |
4 ks | Lilek |
300 g | Maso mleté - mix |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 700,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso a pokrájená rajčata osmahneme na cibulce. Osolíme a opepříme. |
2 | Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme vnitřek a dobře osolíme. Naplníme masovou směsí, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody. Lilky přelijeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |