Letní zelenina s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zelenina s masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19335 |
Ingredience
160 g | Cibule |
120 g | Cuketa |
100 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Lilek |
20 g | Máslo čerstvé |
180 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 62,7mg |
Draslík | 677,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Lilek, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní zelenina s masem postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájené na kostky osmažíme na cibulce na tuku. Za občasného promíchání smažíme do vysmažení šťávy z masa. Poté podlijeme vodou, osolíme a opepříme, přidáme pokrájená rajčata a vše dusíme do změknutí. |
2 | Na závěr přidáme pokrájené cukety, zelené fazolky a lilky a na mírném plameni dovaříme. |