Bílé fazole s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole s hovězím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19337 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
160 g | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
250 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Pepř cayenský |
160 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk rostlinný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 622,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tuk rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočené bílé fazole povaříme cca 30 minut. Poté vodu slijeme. |
2 | Maso pokrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném tuku s cibulkou. Necháme dusit 20 minut pod pokličkou. |
3 | K dušenému masu přidáme rajčata a fazole, opepříme a podlijeme vodou podle potřeby. Uvařenou směs dosolíme dle chuti. |