Hovězí maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
1 g | Nové koření celé |
1 g | Pepř černý celý |
120 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 143,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 284,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a osmažíme na cibulce. |
2 | Přidáme k němu mrkev a cibuli nakrájenou na větší kusy, pokrájená oloupaná rajčata, bobkový list, nasekaný česnek, pepř, sůl a nové koření. Vše zalijeme vínem, sklenkou vody a vaříme doměkka. |
3 | Poté maso vyjmeme a omáčku propasírujeme i s vařenou zeleninou přes síto. |
4 | Maso servírujeme pokrájené na plátky, přelité omáčkou. Vhodná příloha je rýže nebo vařené brambory. |