Turecká rýže - základní předpis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecká rýže - základní předpis
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19345 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 66,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecká rýže - základní předpis postup přípravy receptu:
1 | Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | 2/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu. |
3 | Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru. |
4 | Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet. |