Recept

Rýže se slepičím masem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19347

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
500 g Slepice
1 špetka Sůl
600 ml Vývar drůbeží
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 503kJ
17% Sacharidy 63 g
43% Tuky 32 g
31% Sodík 617 mg
65% Bílkoviny 36 g

Rýže se slepičím masem postup přípravy receptu:

1

Slepici dobře omyjeme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.

2

Rozpustíme 80 g másla, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme a vsypeme propláchnutou rýži, kterou vaříme do úplného vstřebání vývaru.

3

Do uvařené rýže zamícháme pokrájené maso, opepříme a přidáme trochu šafránu. Rýži poklademe malými kousky zbylého másla. Přiklopený hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept